Vacatures

In 2023 wil Volt Overijssel meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Om dat mogelijk te maken wordt er op dit moment hard gewerkt aan een beleidsprogramma dat de basis vormt voor onze plannen en ideeën voor Overijssel. Om te komen tot een gedegen beleidsprogramma zijn we op zoek naar twee policy leads die dit proces in goede banen leiden.

Vacature: Policy leads Volt Overijssel (M/V/O)

Wat ga je doen?

Als policy lead ben je de kartrekker en het aanspreekpunt voor het provinciale beleidsprogramma. Als lead van het regionale beleidsteam faciliteer en bewaak je de voortgang van het schrijfproces, de waarden van Volt en de kwaliteit van de beleidsvoorstellen. Daarnaast ben je de belangrijkste schakel tussen het beleidsteam, de projectleider provinciale staten en de bestuurlijke stuurgroep.

Je werkt samen met de verschillende themacoördinatoren die ieder verantwoordelijk zijn voor een van de zes provinciale thema’s. De thema’s waarop we ons richten zijn: Ruimtelijke ordening, Natuur, milieu, water en landschap, Verkeer en vervoer, Stimulering regionale economie, Welzijn en cultuur, Bestuur en toezicht gemeente en waterschappen.

Er is dit voorjaar al gewerkt aan een Volt beleidskader voor provinciaal beleid, waarover eind juni zal worden gestemd door het landelijke congres. Dit beleid kan de basis vormen voor ons provinciale beleidsprogramma en zal op punten verder worden uitgewerkt en toegespitst op de Overijsselse situatie.


Waar zijn we naar op zoek?

  • Je bent lid, of vrijwilliger, van Volt en onderschrijft de standpunten van Volt

  • Je kunt goed het overzicht te bewaren en handelt pro-actief

  • Je hebt leidinggevende capaciteiten en kunt omgaan met vrijwilligers

  • Je bent ten minste 8 uur per uur week beschikbaar

  • Je hebt affiniteit met beleid en bent op hoofdlijnen bekend met het Europese en Nederlandse Volt beleid


Interesse?

Meld je aan door een korte motivatie te sturen waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent als policy lead voor Volt Overijssel. Stuur je mail voor 1 juli 2022 naar Sander Grootemarsink via sander.grootemarsink@volteuropa.org .