Persbericht

Volt Zwolle doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen 2022

Zwolle, 23 augustus 2021 - Volt doet mee aan de Zwolsegemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Vanaf vandaag start Volt Zwolle met het werven van kandidaten.


In Nederland zijn de lokale afdelingen van Volt flink gegroeid, zeker in Zwolle. Na een periode van bouwen, spreken met inwoners en het schrijven van beleid, is Volt Zwolle klaar voor de volgende stap: het werven en selecteren van kandidaten. Wanneer een goede lijst kandidaten is gemaakt doet Volt definitief mee. De kandidaten worden midden november bekendgemaakt.

Al sinds de oprichting van Volt in 2017 heeft de pan-Europese partij de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen.

Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt nieuw elan in de politiek met een radicaal positief geluid. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Zwolle laten horen.

Volt is altijd op zoek naar nieuwe leden. Dus heb je op Volt gestemd of ondersteun je het gedachtengoed van Volt, meld je dan aan als lid of neem per mail contact op: zwolle@voltnederland.org.